Over ons

Jan Kooistra, kunstschilder
Jan Kooistra

Jan Kooistra – geboren in 1950, Damwoude – was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het was vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeide.

Hij begon in Dokkum zijn eigen galerie waar hij tegenwoordig zijn werken exposeert. Zijn grote liefde voor de natuur vertaalt hij o.a. in prachtige olieverfdoeken.

Het friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zelf noemt hij zijn stijl ‘verdroomde werkelijkheden’ of ‘schilderachtig realisme’.

Hij had verscheidene grote exposities in o.a. kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, Hotel Des Indes in Den Haag, de Floriade in Zoetermeer en vele anderen. Ook was hij in verscheidene TV programma’s te zien o.a. bij de AvroTros.

De EO maakte een portret van zijn werk in het programma “In beeld met Jan Kooistra”. In 2005 verscheen het boek ‘Heerlijkheid in de natuur’ met schilderijen van Jan Kooistra. In 2011 verscheen het boek ‘de Schepping’ en onlangs verscheen het boek ‘de Verwondering’.

Beide boeken met (delen van) schilderijen en als begeleiding bij de exposities met deze grote werken.